Kislány frizurák különleges alkalmakra

Akár esküvőre, kerti party-ra, vagy szülinapi bulira, gyerekzsúrra készül a család, mindig felmerül a kérdés, hogy milyen frizurát érdemes készíteni a kislánynak. A frizura pedig általában két tényezőn múlik. Az egyik, hogy milyen hosszú hajból készül, a másik pedig, hogy mennyi ideig tud egy helyben ülni a gyerkőc…

Legyen alkalmi

A legegyszerűbb a klasszikus lófarok lenne, de azért az mégsem illik egy nagy eseményhez, vagy különleges alkalomhoz. Ellenben a különféle fonások nagyon jól mutatnak, és pusztán kreativitás kérdése, hogy több, különböző technika közül melyiket választjuk!

Legyen praktikus

A kislány frizurájának nem pusztán csinosnak, de praktikusnak is kell lennie, ugyanis a hajkölteménynek ki kell bírnia a félnapos ugrálást, fogócskázást, vagy táncot. Egy kislánytól ráadásul nem elvárható, hogy odafigyeljen a tökéletesen beállított tincsekre. Ha például melege van, egészen biztos, hogy gondolkodás nélkül húzza keresztül a pulcsit a hajkölteményen (de hát ezért gyermek a gyermek)…

Legyen gyors

Nincs az a csemete, aki szereti, ha fésülik, vagy némán tűri, hogy anya órákon át bíbelődjön a fürtjeivel. Olyan frizurát kell tehát választanunk, ami nem bonyolult, lehetőleg tényleg percek alatt megvan, mégis mutatós.

Legyen könnyen kibontható

Kevesen gondolnak rá, de amit egyszer befontunk, becsavartunk, feltűztünk és gyöngyökkel, virágokkal díszítettünk, azt este szét is kell ám szedni. Este, amikor a buliról hazatérve a gyerkőc már hulla fáradt (esetleg már a kocsiban el is aludt). Ha pedig úgy döntünk, hogy ezzel a nap végén már nem maceráljuk, akkor reggel biztosan hatalmas lobonccal találjuk szemközt magunkat.

Mindent egybevetve tehát, a kislány-frizura komoly kihívás, éppen ezért gyűjtöttünk össze Neked néhány olyan variációt, ami talán minden fenti szempontnak megfelel. Nézegessétek végig a képeket a kislányoddal, és válasszátok azt, ami mindkettőtöknek tetszik! Kellemes készülődést kívánunk!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!