Színezd ki a nyár utolsó napjait!

Közeledik a nyár vége, ami egyet jelent az óvoda- és iskolakezdéssel. Ilyenkor sok szülőben felmerül, hogy ki kellene még használni ezt a rövid időt szeptemberig. Na de mivel? E heti bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány kifejezetten nyári szabadidős játékot, amiért rajonganak a gyerekek!

Célba dobás, célba lövés

Ehhez gyakorlatilag nincs szükségünk másra, csak egy két pingpong- vagy teniszlabdára, illetve vízi pisztolyra. Céltáblát pedig rajzolhatunk karton lapra, vagy egy kiselejtezett lepedőre is. Ha pedig ezzel megvagyunk, indulhat is a móka!

Sátorozás

A sátorban alvás mindig rengeteg izgalmat és új élményt rejteget a kicsik számára. Állítsunk egy sátrat a kertben, kempingezzünk, süssük szalonnát, elalvás előtt pedig meséljünk a kicsiknek. Bevállalósabb anyukák, apukák szintén eltölthetik az éjszakát a sátorban a kicsikkel. A másnap reggeli derékfájás nem kizárt, de egy jó matraccal elkerülhető.

Pókháló

A kertben, vagy egy közös kirándulás során néhány bokor és fa közé fonalból fonjunk pókhálót. A gyerkőcök feladata, hogy átbújjanak a szálak között. Minél sűrűbb a háló, annál nagyobb a kihívás!

Színcápa

Ha átjönnek a barátok, barátnők, akkor érdemes valami klassz programmal készülnünk. Ilyen lehet például a színcápa. Egy vízszintes vonallal osszunk ketté egy területet (mint a kidobósban). A srácok két csapatra oszlanak, az egyik csapat a vonal egyik oldalán, a másik csapat a vonal másik oldalán kezd. Választunk egy színcápát, aki középre áll, a vonalra. A színcápa mond egy színt, és az a gyermek, aki visel olyat, átszalad a vonalon. A színcápa feladata, hogy elkapjon valakit. Ha sikerül, ő lesz az új színcápa.

Házi jégkrémkészítés

 Friss idénygyümölcsökből és tejből (vagy mandulatejből, esetleg laktózmentes tejből) nem csak finom, hanem vitamindús, egészséges jégkrémet készíthetünk, amit az ebédet követően együtt elfogyaszthatunk.

Ugye, milyen sok remek ötletünk van? Ugyanilyen kreatívan szervezünk ám feledhetetlen gyerekzsúrt is a kicsiknek! Ha szeretnéd meglepni a csemetéd egy fantasztikus szülinapi zsúrral, akkor nézd meg programjainkat, és foglalj időpontot!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!