5 dolog, amire minden kisgyereknek szüksége van

Ahhoz, hogy gyermekünk egészséges, kiegyensúlyozott, jó kedélyű, és összességében boldog legyen, számtalan dologra oda kell figyelnünk. Ebben a bejegyzésben kísérletet teszünk rá, hogy meghatározzuk azt az 5 legfontosabbat, ami egyetlen gyermek életéből sem hiányozhat.

Beszélgetések

A közös beszélgetések segítenek elmélyíteni a gyermek kapcsolatát a szülőkkel. Ha a szülő empatikus és teljes odaadó figyelemmel fordul a csemetéje felé, akkor a kicsiben megerősödik a biztonságérzet, és később magabiztossá válik. Az anya és az apa minden esetben a bázist jelenti neki. Ha azt érzi, hogy törődnek vele, és számít, amit mond, az sokban befolyásolja az egészséges lelki fejlődését.

Meseolvasás

Mint tudjuk, a látott mese nem mese, csak a hallott mese valódi mese. A mesehallgatás fejleszti a gyermek kreativitását és problémamegoldó képességét. A mesén keresztül a kicsi bele tudja magát képzelni a szereplők helyzetébe, átéli a kalandjaikat, és ráérez a különbségekre jó és rossz; pozitív és negatív cselekvések között.

Sport

A gyerekeknek hihetetlen, ösztönös igényük van a mozgásra. Lehet ez hintázás, mászókázás a játszótéren, futkározás a parkban. Egy bizonyos kor után azonban célszerű beíratni valamilyen rendszeres különórára (úszás, tánc, foci), így a testmozgás már gyermekkorban a mindennapok részévé válik, és nagyobb eséllyel felnőttkorban is végigkíséri őt.

Táplálkozás

Az vagy, amit megeszel- tartja a mondás. A fejlődésben lévő, pöttöm szervezetnek pedig kiváltképp szüksége van nyomelemekre, vitaminokra, ásványi anyagokra. Törekedjünk rá, hogy mindig a szezonnak megfelelő élelmiszerekből (zöldségekből, gyümölcsökből) főzzünk, és óvakodjunk a gyorséttermek kínálatától, valamint a főétkezéseket helyettesítő édességektől.

Programok

Közös délutáni, vagy hétvégi séták, kirándulások, áttatkert-látogatás, hatalmas játszóterezések, családi programok- ezek nem csupán sok jó élménnyel gazdagítják a család minden tagját, és erősítik a köztük lévő köteléket, hanem komoly személyiségformáló hatással is bírnak. Ahogy nekünk, a kicsinek is szüksége van ám programokra – és nem pusztán velünk, hanem a barátaival is. Egy, a szülinapja alkalmából szervezett gyerekzsúr például feledhetetlen élményt nyújt a kis lurkóknak. Egy nap, ami csak róla, az önfeledt játékról, ünneplésről és a barátokról szól! Ha tetszik az ötlet, de nincs időd megszervezni, mi szívesen segítünk! Garantáltan fantasztikus élményben lesz része a gyerkőcnek!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!