Gyerekzsúr otthon? EZEKRE FIGYELJ!

Úgy döntöttél, hogy otthon szervezel gyerekzsúrt a csemetédnek? Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned, hogy elkerüld a bajt!

Az első, és legfontosabb szabály, hogy soha, egyetlen percre se hagyd felügyelet nélkül a gyereksereget. Célszerű, ha a párod is otthon van, és ketten vigyáztok a lurkókra, vagy áthívod egy barátodat, barátnődet, esetleg egy vállalkozó szellemű anyukát. Ne feledd: több szem többet lát!

Száműzd a balesetveszélyes tárgyakat! Most bizonyára az olló vagy a kés jut eszedbe, pedig ezek mellett számos egyéb eszköz is van, amit érdemes likvidálnod a gyerekzsúr idejére. Ilyenek például a fulladásveszélyes zacskók, szatyrok, a gyufák, öngyújtók, gyógyszerek, kábelek, körömreszelő, illetve a tisztítószerek és a kozmetikumok. Nem az a legnagyobb baj, ha valamelyik kis vendég szétpancsolja a testápolód, hiszen azt pár perc alatt fel tudod takarítani. Nagyobb probléma, ha esetleg eszükbe jut megkóstolni a finom, kókusz illatú tusfürdőt…

Kérd el a szülők telefonszámát! Mindig szemben találhatjuk magunkat váratlan eseményekkel, és vészhelyzetben bizony elég kellemetlen Facebookon keresgélni egy anyuka, vagy apuka profilját, ezért az a legjobb, ha előre beszerzed minden szülő telefonos elérhetőségét.

Készülj elsősegélydobozzal! Persze ideális esetben erre nem lesz szükség, de azért nem árthat, ha van kéznél sebtapasz, sebfertőtlenítő és kötszer.

Rögzítsd a falhoz a bútorokat! Bár a svéd bútoráruház is minden nagyobb, nehezebb bútort rögzítőcsavarokkal értékesít, egyáltalán nem biztos, hogy amikor annak idején összeszereltétek a szekrényt, vagy a komódot, a végén vettétek a fáradságot, hogy a falhoz is rögzítsétek. Lehet, hogy a te gyerekednek „több esze van annál”, mint hogy belecsimpaszkodjon, vagy magára rántsa, de a buli és a tánc hevében a kicsik könnyen megfeledkeznek magukról, és egy óvatlan mozdulat is elég, hogy valamelyik bútormonstrum felboruljon.

Zárd be kulccsal a bejárati ajtót. Igencsak kellemetlen meglepetés lenne, ha a létszámellenőrzés során döbbennél rá, hogy az egyik kis vendég jobbnak látta lecsatlakozni, és vélhetően egyedül barangol odakint. Előzd meg ezt a problémát, és ha mindenki megérkezett, akkor gondoskodj róla, hogy a bejárati ajtó zárva legyen!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!