Ezekre figyelj, amikor tábort választasz

Úgy gondolod, hogy még túl korai a nyári táboron gondolkodni? Nos, ki kell, hogy ábrándítsalak. Az igazság ugyanis az, hogy a legjobb, legfrekventáltabb gyerektáborok férőhelyei viszonylag gyorsan betelnek, ezért érdemes minél hamarabb elküldened a jelentkezésed, nehogy a lurkó lemaradjon. E heti bejegyzésünkben a megfelelő tábor kiválasztásához adunk egy kis segítséget. Azt tárgyaljuk, hogy milyen szempontok mentén érdemes tábort választanotok.

A gyermek érdeklődési köre

Nagyon sokféle kreatív tábor létezik. Például azok a gyerekek, akik otthon is szeretnek a konyhában segédkezni, egészen biztosan imádni fognak egy főzőtábort! Pláne, ha a tábor valamilyen tematika mentén alakul (nálunk az egyik gyerektábor központi témája a „Szavanna titkai”, a másiké pedig a „Vadnyugat”). Ha érdekel, ide kattintva bővebb információt olvashatsz róluk.

Szakavatott pedagógusok

Nagyon fontos, hogy a kicsikre képzett, felelősségteljes és valóban lelkes tanárok ügyeljenek a programok során. Szülőként, mielőtt regisztrálod őt, egészen nyugodtan megkérdezheted, hogy kik vigyáznak majd a gyerekekre és milyen képzettségük van, így Te is nyugodtabb leszel, hiszen tudod, hogy jó kezekben lesz a gyermek.

Létszámstop

Ahhoz, hogy a tábor alatt a tanárok minden résztvevőt szemmel tarthassanak, és oda tudjanak figyelni rájuk, alacsonyan kell tartaniuk a létszámot. Sok esetben erre azonban nem figyelnek, hiszen dollárjelek lebegnek a szemük előtt, és kizárólag arra hajtanak, hogy minél többen jelentkezzenek. Mi, a Gourmand Gyerekzsúrok és Táborok szervezői minden esetben ügyelünk rá, hogy amint elérjük az ideális létszámot, lezárjuk a jelentkezést. És nem kizárólag azért, mert így tudjuk szavatolni a gyerekek biztonságát, hanem mert ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy mindenkivel egyenként is tudjunk foglalkozni a programok (például kézműves játékok) során.

Árazás

Bár valószínűleg mondanunk sem kell, de a beiratkozás előtt mindenképpen nézd meg, hogy mennyibe kerül a részvétel- és pontosan mit tartalmaz ez a díj. Vannak esetleg később felmerülő plusz költségek? Van apróbetű? Nagyon kellemetlen (és kifejezetten inkorrekt), amikor utólag derül ki, hogy például a felhasznált anyagok költsége nincs benne az alapárban. Illetve, mérlegeld azt is, hogy ár-érték arányban is megfelelő-e az adott program.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!