Ezektől lesz feledhetetlen a tábor

Kíváncsi vagy, hogy mitől lesz valóban feledhetetlen élmény a gyermek számára a nyári tábor? Ebben a posztunkban összegyűjtöttük neked!

Társaság

Remek dolog, ha a gyermek a barátaival, barátnőivel együtt mehet táborba, de azért annak is megvannak a maga szépségei, ha ismeretlen társaságba csöppen. Az előbbi esetben nyilván hamarabb feloldódik, és talán eleinte kevésbé van megilletődve, de fennáll a veszélye annak, hogy elindul a klikkesedés, és csak a barátaival játszik együtt. Éppen ezért, annak is megvan a jó oldala, ha senkit sem ismer, így ugyanis nagyobb eséllyel alakít ki új kapcsolatokat.

Programok

Keress olyan tábort, ami színes, sokrétű programot kínál. Legyen minél több foglalkozás, minél több játék, minél több vetélkedő! A kreatív elfoglaltságokat például a legtöbb gyerek nagyon szereti, és amellett, hogy a kicsik remekül érzik magukat, még a kézügyességük, a finommotoros képességeik is sokat fejlődnek!

Sikerélmény

Nem elég, hogy a program fejlessze a kreativitást, a produktum is ugyanilyen fontos! Ha a kicsi alkothat valamit, akkor azt a nap végén hazaviheti megmutatni anyának és apának, amitől pedig igazi, hamisítatlan sikerélményben is része lesz!

Jó pedagógusok

Nagyon fontos, hogy a tematikus foglalkozásokat tartó tanárok, tanítók a gyerekekhez hasonlóan lelkesedjenek, a pedagógus lelkesedése ugyanis hamar átragad a résztvevőkre. Ugyanilyen fontos a humor, a jó problémamegoldó készség és a gyerekek szeretete is, összességében tehát, hogy a tanárnak legalább akkora élményt nyújtson a közös táborozás, mint a gyerekeknek!

Megfelelő korcsoport

Ha egy tábornál meg van adva a korcsoport, akkor sem fiatalabb, sem idősebb gyermekünket ne akarjuk oda regisztrálni. Ha kicsi még hozzá, akkor valószínűleg még nem tudná értékelni a programokat, nem tudna részt venni bennük, vagy éppen veszélyesek lennének rá nézve. Ha pedig már kinőtt belőle, akkor lehet, hogy egyszerűen unatkozna.

Mindent egybevetve tehát, az a legfontosabb, hogy a gyermek érdeklődési körének megfelelő tábort válasszuk (kivéve, ha a gyermek érdeklődését kimeríti az okostelefon és a tablet, mert akkor szigorúan térjünk el tőle). Szülőként tudjuk, hogy mi az, ami igazán felvillanyozza, mivel foglalkozik a legszívesebben, vagy milyen készségeket sajátítana el, mit próbálna ki.

Kreatív élménytáboraink központi témája a közös sütés-főzés, de évről évre mindig valami új, valami más, valami izgalmas köntösbe bújtatjuk, hogy visszatérő vendégeink számára is sok újdonsággal szolgálhassunk. Ide táboraink témája a „Szavanna titkai” és a „Kalandozás a vadnyugaton”. 

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!