Kismamaként járvány idején

Kisbabát vársz, és aggódsz a járvány miatt? Pontokba szedtük Neked a legfontosabb tanácsokat, hogy hogyan védekezhetsz hatékonyan a fertőzések ellen!

Ne pánikolj

Az első és legfontosabb, hogy ne ess pánikba. A félelem, szorongás ugyanis stresszhormon termelődését idézi elő, ami sem neked, sem a magzatnak nem tesz jót. Őrizd meg a nyugalmad, relaxálj, meditálj, maradj nyugodt, és hidd el, nem lesz semmi gond!

Maradj otthon

Nincs az a sürgős elintéznivaló, találkozó, vagy megbeszélés, ami megérné a kockázatot. Tudatosítsd magadban, hogy most a biztonságotok a legfontosabb, és semmi sem ér annyit, hogy rizikót vállalj.

Ne tömegközlekedj

Szervezd meg, hogy valaki elvigyen kocsival, és érted is menjen, ha valamilyen vizsgálatra készülsz. Messzire kerüld el a tömegközlekedési eszközöket.

Konzultálj az orvosoddal

Mielőtt őrült immunerősítésbe kezdesz, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, és együtt válasszátok ki a számodra legoptimálisabb vitamint, készítményt vagy gyógyteát.

Ügyelj a személyes higiéniára

Nem győzik eleget hangsúlyozni, mennyire fontos a rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés, és a személyes higiénia. Fordíts kiemelt figyelmet rá!

Csak a pároddal érintkezz

Az, hogy otthon vagy, nem azt jelenti, hogy nálad vonul fel az egész család. Tudjuk, hogy nagyon nehéz visszautasítani a sógornődet, ha felajánlja, hogy segít a mosásban; nehéz nemet mondani az édesanyádnak, ha szívesen megfőzne és kitakarítana helyetted- most azonban ez a legjobb, amit tehetsz. lehet, hogy eleinte rosszul élik meg a visszautasítást, de biztosan meg fogják érteni, hogy így döntöttél.

A baba születése után

Amíg a járvány tart, ne fogadj látogatót. Abszolút senkit. Ha van rá lehetőség, akkor mutasd meg a csöppséget a nagyszülőknek Skype-on, vagy Facebook messengeren, de mindenképpen határolódj el a személyes látogatástól. Nem mindenki produkál tüneteket, aki hordozza a vírust, így a tilalom alól az sem kivétel, aki teljesen egészségesnek tűnik. Szülés után a szervezeted gyenge, a kicsi pedig még szinte teljesen védtelen, ezért célszerű nagyon határozottan (de persze kedvesen) visszautasítanod minden látogatást.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!