Biztonsági óvintézkedéseink a táborokban

Szülőként bizonyára fontos számodra, hogy olyan szabadidős programokat, elfoglaltságokat, nyári tábort találj a gyermekednek, ahol teljes biztonságban tudhatod őt, ezért az első dolgod, hogy felméred az adott intézmény biztonsági óvintézkedéseit. Ebben a bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni neked a saját higiéniai szabályzatunk módosításait, amelyek elsődleges célja, hogy a járványhelyzet után is a lehető legbiztonságosabbá tegyék táborainkat!

A Gourmand Gyerekprogram napközis táborai évről évre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek egyik oka, hogy nagyszerű, kreatív programokat szervezünk, így a gyerekek valóban feledhetetlen élményekkel gazdagodnak. A másik ok pedig, hogy a szülők évek óta tudják, hogy táborainkban a gyerkőc teljes biztonságban van.

A programjaink elsősorban a közös sütés-főzés köré épülnek, ezért mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk a higiénia megőrzésére.

  • Kizárólag ellenőrzött forrásból szerezzük be az ételek alapanyagát.
  • Minden hozzávalót gondosan megtisztítunk, alaposan megmosunk.
  • A gyerekek eddig is kötelezően kezet mostak a közös főzés és az étkezés előtt.

A jelenlegi helyzet azonban az eddiginél is nagyobb óvatosságra int bennünket, ezért szigorítottunk a higiéniai szabályokon, hogy fokozzuk a gyermekek biztonságát.

  • A szülők az udvaron adják át a gyermekeket, az intézménybe ők nem léphetnek be. Ezzel csökkentjük a kontaktok számát.
  • A gyermekek nem csak közvetlenül a főzés előtt, hanem érkezés után azonnal kezet mosnak (és ezt a nap folyamán óránként megismétlik). A kézmosás antibakteriális szappannal és meleg vízzel történik. A koronavírus a bőrön át nem fertőz, azonban a szájba és az orrba legkönnyebben kézérintéssel juthat, így a rendszeres, alapos kézmosás a védekezés egyik leghatékonyabb módja.
  • A koronavírus a tárgyak felületén is képes megtelepedni, ezért azt a döntést hoztuk, hogy idén a gyermekek nem hozhatnak otthonról játékokat. Ezzel a tilalommal is csökkentjük a potenciális veszélyt.
  • A gyermektáborokat ezidáig is kislétszámú csoportban tartottuk (mert a pedagógusok csak így tudnak minden gyermekre maximális figyelmet fordítani), és ez a jelen helyzetben sem változik; táboraink továbbra is kislétszámú turnusokkal indulnak.

A gyermekektől nem elvárható, hogy otthon, a négy fal között töltsék a nyarat; nekik társas élmények, kalandok, friss levegő, mozgás, új barátok kellenek. A mi feladatunk pedig, hogy megteremtsük ehhez a lehető legbiztonságosabb környezetet, hogy 2020 nyara is feledhetetlen legyen a számukra!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!