Nyárvégi szomorúság ellen

Visszavonhatatlanul közeleg a nyár vége, a nappalok egyre rövidebbek, kevesebb a program és hamarosan kezdődik az óvoda, az iskola. Ez nem csak nekünk, felnőtteknek nehéz, hanem a gyermekeknek is. És bár a kicsik általában nem öntik szavakba az érzelmeiket, a viselkedésükkel nagyon is kommunikálják a nyár végi rossz kedvüket. Nyűgösebbek, türelmetlenebbek, esetenként hisztisebbek – és a mi dolgunk szülőként, hogy segítsük és megkönnyítsük számukra az átállást. 5+1 remek tippet mutatunk Neked, amivel kellemesebbé teheted a gyermeked számára a nyár végét.

  1. Fokozatos visszaszokás

Nyáron mindig kicsit tovább fent lehet maradni, és kicsit tovább is lehet aludni, hiszen nem csörög az ébresztőóra. Szeptemberben azonban egyik napról a másikra ismét korán kell ágyba bújni, és korán kell felkelni… Erre még felnőttként sem könnyű átállni, ezért célszerű már augusztus utolsó néhány hetében fokozatosan elkezdeni visszaszoktatni a gyermeket az őszi ritmusra.

  1. Közös vásárlás

Szerezzétek be együtt a szükséges felszerelést szeptemberre! Ha a gyermek maga választhat tornazsákot, tolltartót, iskolatáskát, akkor sokkal lelkesebben gondol majd az óvoda-, vagy az iskolakezdésre!

  1. Első osztály

Ha a gyermek szeptemberben kezdi az első osztályt, akkor bizony nagyon sok változásnak néz elébe. Szánjatok rá egy délutánt, sétáljatok el az iskola felé, és térképezzétek fel együtt a környező parkokat, játszótereket. Így már az első nap ismerős közegként fog tekinteni az új iskolára.

 

  1. Mutass példát

Ha te magad is sajnálkozol az ősz miatt, akkor ugye tudod, hogy tőle sem várhatsz mást? A szülő rossz hangulata könnyen átragad a gyermekre. Inkább keressetek valami pozitívumot az őszben (csodálatos színben pompázó fák, bokrok), és örüljetek neki együtt!

  1. Induljon a buli

Csapjatok egy fantasztikus nyárbúcsúztató bulit. Süssetek szalonnát, énekeljetek, vagy készítsetek közösen egy montázst a nyáron készült fényképekből. Ugye tudjátok, hogy gyerekprogram-szervezésben ránk mindig számíthattok?

+1 Tervezzetek

Tervezzétek meg, hogy ősszel milyen programok várnak majd rátok. Tűzzétek ki a kirándulás, állatkert-látogatás időpontját, így a kicsinek lesz mit várnia a nyár végén is.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!