Bűvésztrükkök gyerekeknek

A gyermekek imádják a meséket, a varázslatot, a trükköket; sőt, ezzel a legtöbb felnőtt is pontosan így van. Ebben e bejegyzésünkben olyan videókat gyűjtöttünk össze Nektek, amelyből a gyerkőccel közösen sajátíthattok el néhány szuper trükköt. Ráadásul, ezekhez nem is kellenek speciális eszközök. A legtöbb kellék minden háztartásban megtalálható (maximum egy kicsit át kell alakítani, mielőtt professzionális bűvész-kellék lesz belőlük):

  • Zsinór, vagy véknyabb kötél
  • Műanyagpohár
  • 1 bankjegy
  • Aprópénz
  • Egy darab papír
  • Két papírtányér
  • 1 üveg vagy palack

Ha segítesz a kicsinek megtanulni a videón látható bűvésztrükköket, akkor egy bűvész show keretein belül akár idősebb testvéreinek, vagy a nagyszülőknek is előadhatja. Sőt! Az előadásra készíthettek jegyeket is, és akár a kis bűvésznek is varrhattok közösen fellépőruhát. A megfelelő zenei aláfestésről és a fényekről se feledkezzetek meg! A vendégeknek pedig az előadás után közösen elkészített szendvicseket, süteményeket is felszolgálhatok. Így egészen biztosan feledhetetlen estét varázsolhattok az egész család számára!

Miért kedveljük a bűvészeket?

A bűvészet mestersége egészen az ókorra nyúlik vissza, és az újkorban már rendszeresen jelentek meg nagyobb közösségi eseményeken, vásárokon, búcsúkon. A bűvészmutatványok mindig is atalmas népszerűségnek örvendtek, hiszen az emberek alapvető jellemvonása, hogy szeretnek szórakozni, és kedvelik a fejtörőket. A bűvészekről általában nem hiszik, hogy valódi varázslók lennének, de hihetetlenül vonzó a személyükben, hogy ismernek egy titkot, ami a nagyközönség előtt rejtve van. A XIX. századtól a bűvészet már színpadi műfajnak minősült, és máig hatalmas érdeklődés övezi a bűvészek előadásait.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!