5 otthoni program kisgyerekkel

A múltkori bejegyzésünkben 5 fantasztikus kültéri programot mutattunk Nektek, most pedig itt az ideje, hogy tippeket adjunk, miként tölthetitek el otthon az őszi délutánokat a gyermekkel. Olvassátok el bejegyzésünket, amiben délutáni és hétvégi elfoglaltságokat is találtok. Kellemes szórakozást kívánunk hozzájuk!

  1. Levélfestés

A levélfestés egy kellemes közös sétával kezdődik a parkban. A séta során próbáljatok minél több, különböző színű, méretű és formájú levelet gyűjteni. Otthon vegyétek elő a leveleket, és terítsétek ki egy hatalmas újságpapírra. Vegyetek elő temperát, ecsetet, és máris kezdődhet a kreatív levélfestés!

  1. Decoupage kavicsra

A decoupage (azaz, magyarul szalvétatechnika) szintén remek elfoglaltság, és csupán színes szalvéták és egy kis decoupage lakk (ragasztó) kell hozzá (ez utóbbit bármelyik kreatív boltban, vagy nagyobb papír-írószerben kaptok). Keressetek nagyobbacska kavicsokat, köveket, majd kenjétek be a speciális ragasztóval a felszínüket. Ezután szépen helyezzétek rá a szalvétát, és végezetül még egy rétegben vigyétek fel rájuk a ragasztót. Természetesen nem csak kavicsokon lehet alkalmazni, aki szeretné, akár bögrén is kipróbálhatja!

  1. Csillagles

Fogjatok egy nagy pokrócot, és ha besötétedett, irány a kert vagy a közeli park. Terítsétek le a pokrócot, feküdjetek le rá, és keressetek csillagképeket az esti égbolton. Az nyer, aki a legtöbbet megtalálja és meg is tudja nevezni.

  1. Üvegfestés

Kreatív boltokban tudtok „lehúzható” üvegfestéket venni (ezek általában tubusos kiszerelésben kaphatóak). Egy átlátszó mappára (köznevén bugyira) fessetek képeket üvegfestékkel. A mappa alá akár képet is tehettek sablonként), majd várjátok meg, hogy megszáradjon. Ha megszáradt, akkor könnyedén lehúzhatjátok, és feltehetitek az ablakra, a szekrényajtóra, vagy akár a fürdőszobacsempére.

  1. Süssetek együtt

A kicsik imádnak a konyhában tüsténkedni, és akár egy panírozás is hatalmas élményt nyújthat a számukra, hiszen egyrészt közben anyával, apával lehetnek, másrészt fontosnak érzik magukat. Vond be a kicsit a munkába, adj neki (természetesen korának megfelelő) feladatokat a konyhában. Meglátod, milyen remekül fogtok szórakozni, és az ebéd is sokkal finomabb lesz, ha együtt készítitek 🙂

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!