Így telt 2020 nyara

Miután nyáron az aktuális kormányrendelet lehetővé tette a napközis táborok szervezését, a Gourmand Gyerekzsúr csapata komoly döntés elé kényszerült. Meg merjük tartani ezeket a táborokat, amire a kicsik annyira várnak, amire évről évre visszatérő kis vendégeink úgy készülnek, és amit mi magunk is már hónapok óta legjobb tudásunk szerint szervezünk és készítünk elő – vagy inkább visszavonulunk, és lefújjuk a meghirdetett időpontokat.

Ez utóbbi lehetőségről hallani sem akartunk, így egybehangzó döntés született: minden meghirdetett nyári tábort megtartunk, azonban mindent el fogunk követni, hogy megőrizzük a kicsik biztonságát.

Ez persze nem várt feladatok elé állította a csapatunkat. Egyrészt, mert mindig is komoly higiéniai szabályaink voltak, amiket szinte lehetetlennek tűnt tovább fokozni. Másrészt pedig, mert úgy kellett szigorítanunk a szabályokon, hogy annak ne a programok és a szórakozás lássa kárát, vagyis, ne a táborozó és gyerekzsúrra érkező gyerkőcök igyák meg a levét.

Nyilván nem mondhattuk a gyerekeknek, hogy ne közelítsék meg egymást, nem tehettük a táborok és a zsúrok minden résztvevőjét üvegbura alá, ahogyan a Kisherceg tette a számára oly fontos Rózsával… De felelősségteljes pedagógusokként oda tudtunk figyelni rá, hogy mindenki alaposan megmossa a kezét érkezés után, a sütés- főzés megkezdése előtt – illetve ezt óránként megismételje.

Meg tudtuk kérni a szülőket, hogy ezúttal ne küldjenek játékokat otthonról a gyermekekkel, ők pedig készségesen együttműködve elfogadták ezt. Ahogyan azt is, hogy idén csak az intézmény udvarára léphetnek be; a konyhába már nem kísérhetik le a csemetét.

Mindenki elfogadta és mindenki szem előtt tartotta a változásokat; a gyerekek és a szülők egyaránt, így pedig minden programunkat, minden tábort és zsúrt megtarthattunk. Ráadásul úgy tarthattunk meg, hogy közben a kicsik semmit sem éreztek az aktuális veszélyhelyzetből, és pont olyan jól szórakoztak, mint tavaly, vagy azelőtt.

A nyári táboroknak erre az évre vége, most kezdődik azonban a szülinapi zsúr-szezon. Nagyon sokat tanultunk az eddigiekből, megvan a megfelelő policy-nk ami szavatolja a résztvevők biztonságát, és komoly gyakorlatot is szereztünk az alkalmazásában. Tehát, várjuk a születésnapos gyerkőcöket, hogy teljes biztonságban, feledhetetlen programokkal ajándékozzuk meg őket és kis barátaikat.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!