Így tedd feledhetetlenné gyermeked első születésnapját

Minden szülő vágya, hogy a gyermeke első születésnapját emlékezetessé tegye. Ebben a bejegyzésünkben ehhez adunk Nektek egy kis segítséget.

A megfelelő időzítés

Te, mint a kicsi anyukája vagy apukája, nyilván jól ismered a napirendjét. Tudod, hogy mikor szokott aludni, mikor éhes, illetve esetleg mikor fárad el. A születésnapi buli időpontját célszerű a kicsi időbeosztásához igazítani, figyelembe véve, hogy mikor a leginkább kipihent, ugyanis annak, ha átalussza, vagy végig nyűgösködi a saját zsúrját, nem sok értelme van…

A vendéglista

A túl nagy vendégsereg egyrészt fárasztó, másrészt talán kicsit ijesztő is lehet a csöppségnek, ezért jól gondold át, hogy kiket hívsz. A szűk családi kör adott (nagymama, nagypapa, keresztszülők, stb.), de rajtuk kívül lehet, hogy elég csupán pár ember. Nem kell mindenkit odacsődíteni, akivel egyszer az utcán már összefutottatok. Így sokkal meghittebb, bensőségesebb, családiasabb lesz a hangulat.

Beltéri vagy kültéri

Ha az idő engedi, akkor tegyétek a party helyszínét a kertbe, pláne, ha kicsit terjedelmesebb lett a vendéglista. Így nem kell attól tartanod, hogy a sok ember kis helyen fog összezsúfolódni. Ráadásul, akkor remek kerti programokkal is tervezhetsz, például grillezés, szalonnasütés, stb.

A torta

A torta-kérdést nem kell túlgondolni, pusztán két fontos szempont van: legyen finom és jusson belőle mindenkinek. Ha van hozzá affinitásod, akár magad is elkészítheted, így a zsúr során bezsebelheted érte a bókokat. Persze akkor sem kell aggódnod, ha nincs időd tortát sütni. A Mandula Cukrászdában örömmel elkészítjük Neked!

Meghívók

Hatalmas divat mostanában létrehozni egy Facebook eseményt, azonban ez a típusú meghívás nem túl személyes. Sokkal kedvesebb gesztus, ha felhívod a vendégeket, és mindenkit „személyesen hívsz meg”. Érdemes a nagy nap előtt minimum egy hónappal telefonálni, így jó eséllyel mindenki szabaddá tudja majd tenni magát a kijelölt napra.

Fényképek

Mivel, a gyerkőc jó eséllyel nem nagyon fog emlékezni élete első születésnapi bulijára, ezért érdemes sok-sok fényképet készítened (amiket később albumba ragasztva átadhatsz neki). Attól óva intünk, hogy ezeket a képeket néhány lájk reményében posztold a Facebookra vagy az Instagramra; ne tegyétek közkinccsé, inkább tartsátok meg magatoknak a meghitt pillanatokat.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!