Így készíts álomcsapdát a gyerekkel

Te is azok közé a szülők közé tartozol, akik inkább minőségi időt töltenek a gyermekükkel, ahelyett, hogy leültetnék őket a televízió elé, vagy a kezükbe adnák az okostelefont? Akkor jól tudod, hogy kreatív ötletekből sosem elég; hiszen a kicsik szinte fáradhatatlanok, és mindig van kedvük egy kis közös mókához. Ebben a bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy hogyan készíthettek közösen álomcsapdát!

Miért éppen álomcsapdát?

 

Sok kisgyerek fél a sötétben, és nem szívesen tölti egyedül az éjszakát. Vannak, akik, bár elalszanak egyedül, éjjel mégis felébrednek, és átvándorolnak a biztonságot nyújtó szülői hálószobába… Ezt azonban szülőként több szempontból is nehéz kezelni. Egyrészt kellemes érzés, amikor a kisded hozzánk bújik, másrészt azonban az ember huzamosabb ideig ébred minden éjszaka a gyermeke sarkával a szájában, akkor szorgalmazni kezdi az ügy megoldását. Harmadszor (és nem utolsó sorban) pedig a gyerkőcnek sem jó az éjjeli vándorlás, hiszen nem tudja magát rendesen kipihenni, és napközben fáradt, nyúzott, nyűgös. A közösen elkészített álomcsapda (amellett, hogy remek elfoglaltságot jelent egy esős délutánon), erre a problémára is hosszú távú megoldást jelenthet, ha elmagyarázzuk a kicsinek, hogy pontosan mi célt is szolgál.

Mire lesz szükségetek az álomcsapdához?

 

  • Fém karika (hobbiboltokban hozzájuthattok)
  • Színes hímzőfonal (válasszátok a gyermek kedvenc színeit)
  • Gyöngyök, tollak a díszítéshez
  • Olló

Az elkészítéshez tekintsétek meg ezt a videót a Youtube-on!

Az álomcsapda elkészítése nem bonyolult, de azért kell hozzá egy kis kézügyesség és türelem. Ne feledd: a cél most nem az, hogy tökéletes és szabályos remekmű szülessen! Ennél sokkal fontosabb, hogy kellemesen és vidáman töltsétek el a délutánt. Ha kicsit csálé lesz a végeredmény, hát annyi baj legyen! Sehol sincs kőbe vésve, hogy csak a forgásszimmetrikus álomcsapdán akadnak fent a rossz álmok!

Ha elkészült az álomcsapda, akkor keressétek meg a megfelelő helyet neki a gyerekszobában. Célszerű olyan helyre tenni, ahol a kicsi jól látja majd elalvás előtt, és akár éjszaka is, ha felébred.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!