Így tedd biztonságossá a gyerek számára az otthonod

Szülőként mindannyiunk számára a gyermekünk egészsége és biztonsága a legfontosabb. A babavárás örömteli pillanatai így mindig aggodalommal telnek meg, és amellett, hogy mosolyogva válogatunk a bájos rugdalózók között, és kiválasztjuk a legpraktikusabb és legkényelmesebb babakocsit; a lakást is elkezdjük felkészíteni a kicsi érkezésére. Ráadásul ez az aggodalom nem múlik ám el; jócskán eltart életünk végéig, a gyermekünk korától függetlenül. Ebben a bejegyzésben 5 olyan nélkülözhetetlen eszközt gyűjtöttünk össze nektek, amivel biztonságosabbá tehetitek az otthonotokat. Ha pedig szeretnétek kiegészíteni a listát, osszátok meg velünk kommentben a ti javaslataitokat, ötleteiteket!

Blokkold a szekrényajtókat

A kisgyermek mindenre kíváncsi, és amint elindul (akár csak négykézláb), biztosan fel akarja majd fedezni a lakás minden szegletét, beleértve a szekrényeket, fiókokat is. Szerencsére azonban szinte minden nagyobb áruházban fillérekért vásárolhatunk biztonsági szekrényzárt, amivel megakadályozhatjuk, hogy a gyermek szabadon nyitogathassa a szekrényajtókat.

Rögzítsd a bútorokat

Ha már a szekrényeknél, fiókoknál tartunk, fontos megjegyeznünk, hogy a kicsik nem csak nyitogatni szeretik ezek ajtaját, de előszeretettel próbálnak rájuk felmászni, vagy bennük megkapaszkodni. Mégpedig ezzel egy szempillantás alatt képesek magukra rántani egy komódot, egy asztalt, vagy egy állványt. Érdemes tehát ezeket a bútorokat a falhoz rögzíteni, hogy megelőzzük az efféle baleseteket.

Vegyél babakaput

A babakaput egyszerűen felteheted a gyerekszoba ajtajára, ezzel megakadályozva, hogy a gyerkőc egy hirtelen ötlettől vezérelve elhagyja a biztonságos gyerekszobát. Praktikus, mert amellett, hogy ő nem jut át rajta, te könnyedén átlépheted, ha valamiért be kellene szaladnod hozzá.

Sarokvédők

Kisebb szekrények, asztalok sarka pont fejmagasságba eshet a gyerkőcnek, így sajnos igen komoly sérüléseket képesek okozni. Nem kell minden bútort lekerekített verzióra cserélni, elegendő, ha gondoskodsz a sarokvédőről.

Legjobb barátod, a bébiőr

Nagyon hasznos, ha külön szobában vagytok, hiszen szó szerint hallhatod a baba minden lélegzetvételét. Sőt, már olyan bébiőrt is vásárolhatsz, ami kamerával van ellátva, így akár nézheted is, hogy mit csinál a kisded. Ezzel, hidd el, rengeteg rohangálást spórolsz meg magadnak, és sokkal nyugodtabban foglalkozhatsz egyéb teendőiddel.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!