A sport, mint örömforrás

A rendszeres testmozgásnak fontos szerepe van a gyermek egészséges fejlődésében és egészségének megőrzésében; vagyis az immunerősítésben. Azonban a sport sokkal több ennél! Ha ugyanis megfelelően választunk sportágat a kicsinek (a kicsivel!), akkor a sport valódi, semmi mással nem helyettesíthető örömforrássá válik. Mégpedig, ha a gyermek élvezi a mozgást, akkor az észrevétlen beépül a mindennapi rutinba, és hosszú távon szokássá válik. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy a gyermek örömét lelje a mozgásban!

1. Jó társaság

A közös edzések során új érzelmi kapcsolatok szövődnek a gyermekek között, új barátságok alakulnak ki. Megismerik az összetartozás és az összetartás érzését, elsajátítják a közös felelősségvállalás képességét, a csapatmunka fontosságát, nem utolsó sorban pedig a közösen elért sikerek élményét. A sportnak tehát nagyon fontos személyiségfejlesztő hatásai is vannak. Az egyébként visszahúzódó, halk szavú gyerekek is sokkal könnyebben oldódnak fel, hamarabb nyílnak meg társaik felé a közös edzések során.

2. Jó edző

Sokszor lehet hallani (és nem is teljesen alaptalan), hogy a gyermekek a tanáraik kedvéért tanulnak, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő pedagógusok foglalkozzanak velük. A sport szempontjából sincs ez másként! Ha a gyermek olyan edzőhöz kerül, aki képes őt motiválni, aki figyelembe veszi a képességeit, az erősségeit, és ezekhez igazítja az elvárásait, akkor a gyermek sokkal szívesebben jár edzésre. Figyelem, a dicséret legalább ennyire fontos! Egy jó edző mindig szakít időt rá, hogy hangot adjon az elégedettségének, hiszen ez komoly elismerés és fontos visszaigazolás a gyermeknek, hogy a befektetett munkája megtérül.

3. A megfelelő sportág

Ahhoz, hogy a gyermek örömét lelje a mozgásban, meg kell találnunk a számára leginkább megfelelő sportágat. Ez függ a gyermek érdeklődési körétől, fizikai adottságaitól, egészségi állapotától és a személyiségétől is. Fontos, hogy biztosítsuk számára a lehetőséget, hogy minél több mozgásformát megismerjen, és beszélgessünk vele arról, hogy mi miért tetszik vagy nem tetszik neki. Semmit se szabad ráerőltetni, hiszen akkor egészen biztos, hogy a mozgás nem öröm- hanem feszültségforrást jelent majd neki.

Sportágválasztó sporttábor

2021 nyarán intézményünk sportágválasztó sporttábort indít 7-14 éves gyermekek számára! Egyhetes napközis táborunkban a résztvevők minden nap új sportágakat ismernek meg, miközben fantasztikus kalandokban lesz részük, és új barátokat is szerezhetnek. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 971 48 58  +36 30 217 63 93

E-mail:

rendezveny@gourmand-iskola.hu

info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Megközelítés:

2-es Metró – Őrs vezér tere; HÉV-Mátyásföld – repülőtér megálló; visszafelé gyalog- Veres Péter út 102.