Segítség, nem akar sportolni a gyerek!

A gyermekek egészséges testi-lelki fejlődése szempontjából elengedhetetlenül fontos a rendszeres testmozgás. Azonban sajnos szülőként gyakran azzal szembesülünk, hogy a kicsi sokkal szívesebben heverészik a díványon, kezében egy okostelefonnal, tablettel; vagy órákon át rajzfilmeket néz ahelyett, hogy kimenjen a levegőre játszani…

Mutass példát!

Nagyon fontos, hogy szülőként jó példát mutass! Ha a gyermek azt látja, hogy Anya és Apa nem sportol, akkor joggal kérdezi, hogy neki miért kellene. Ha azonban ebben az életformában nevelkedik, és látja, hogy a ti életeteknek is szerves része a mozgás, akkor ő maga is szívesen sportol majd.

Legyen közös szokás a testmozgás!

Hétvégente, illetve a közös szabadidőtökben szervezzetek kültéri programokat; kirándulás, játszótér, körkorcsolya, nagy séták- ezek mind képesek meghozni a gyerkőc kedvét a sportoláshoz.

Ne hagyd neki, hogy órákon át a képernyőt bámulja!

A képernyőből áradó kékfénynek sajnos megannyi káros hatása van az emberre (kiváltképp a gyerekekre). Ráadásul a szüntelen tévézés a szellemi fejlődés szempontjából is káros tevékenység. Sajnos sok családban megy folyamatosan a tévé a háttérben, és az elfoglalt szülők hajlamosak a gyerek kezébe adni a telefont, ha szeretnének egy kis szabadidőt (vagy dolgozniuk kell). Ügyelj rá, hogy (ha nem is számolod fel teljesen, legalább) korlátozd a telefonozással, tabletezéssel, tévézéssel töltött időt. Helyette tornázzatok, menjetek el együtt kutyát sétáltatni; a lényeg, hogy levegőn legyetek és mozogjatok!

A sport örömforrás

Ehhez azonban a megfelelő mozgásformát kell választanunk. A sport nem lehet kényszer! Fontos, hogy a gyermek minél több sportágat megismerjen, és biztosítsuk neki a választás szabadságát. Nem baj, ha néhány hét után úgy jön haza, hogy soha többet nem akar fociedzésre menni, ne dorgáljuk meg! Válasszunk másik sportot, hadd próbáljon ki minél többet!

Sportágválasztó sporttábor

2021 nyarán intézményünk sportágválasztó sporttábort indít 7-14 éves gyermekek számára! Egyhetes napközis táborunkban a résztvevők minden nap új sportágakat ismernek meg, miközben fantasztikus kalandokban lesz részük, és új barátokat is szerezhetnek. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 971 48 58  +36 30 217 63 93

E-mail:

rendezveny@gourmand-iskola.hu

info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Megközelítés:

2-es Metró – Őrs vezér tere; HÉV-Mátyásföld – repülőtér megálló; visszafelé gyalog- Veres Péter út 102.