Telefonfüggő a gyermek?

Korunk népbetegsége az okoseszköz-függőség. A felnőttek mellett a gyermekek többsége is állandóan a telefonját, tabletjét nyomkodja, holott nekik játékra, mesére, valódi társasági életre, szabadtéri programokra, kreatív elfoglaltságokra és testmozgásra van szükségük. Ugyanis mindez fejleszti a személyiségüket, szemben a tablet- és telefonhasználattal, ami egyértelműen és szinte minden létező szempontból káros rájuk nézve. Ebben a bejegyzésünkben adunk néhány hasznos tanácsot, hogy hogyan szoktathatod le a gyermekedet az okoseszközökről (ha már eddig nem voltál eléggé résen, és hagytad rászokni).

Közös digitális detox

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy te magad is csökkentsd a telefon- és tablethasználatot. Ha együtt vagytok, játszótérre mentek vagy közösen nézitek a televíziót, akkor te se nyomkodd közben a telefont. Tudd, hogy amíg mászókázik, hintázik vagy bújócskázik, akkor is lát téged, és sokkal jobban esik neki (biztonságérzetet kelt benne) ha ahelyett, hogy azt látja, hogy a telefonodba vagy merülve, viszonzod a tekintetét, küldesz felé egy mosolyt, azaz figyelsz rá. Ráadásul, ha azt látja, hogy a te kezedben mindig ott van az okostelefon, akkor mégis mivégre várnád el, hogy ne kövesse a példádat?!

Közös étkezések

 

…szigorúan mobiltelefon nélkül. Amikor körbeülitek az asztalt, akkor hagyjátok a nappaliban a telefont. Erre a rövid időre bátran cseréljétek le a virtuális világot a valódira, és legyetek igazán együtt. Beszélgessetek, sztorizzatok, tervezzetek; osszátok meg egymással, hogy kinek milyen napja volt, mivel töltitek majd a hétvégét, stb.

Mesenézés helyett meseolvasás

 

Persze, egyértelmű, hogy ez tőled is időt és áldozatot kíván, hiszen ebben aktívan részt kell venned, szemben azzal, ha csak leülteted a gyereket a TV elé, vagy a kezébe adod a telefont. De hidd el, minden tekintetben megéri!

Rendszeres testmozgás

 

A sport valódi sikerélményt nyújt, az edzéseken igazi közösségi élmény vár a gyermekre, és tényleges barátságok születnek – ellentétben a virtuális valóság nyújtotta hamis impulzusokkal. Ráadásul a gyermek levegőn van, mozog, ami az egészséges fejlődése szempontjából is fontos.

Sportágválasztó sporttábor

2021 nyarán intézményünk sportágválasztó sporttábort indít 7-14 éves gyermekek számára! Egyhetes napközis táborunkban a résztvevők minden nap új sportágakat ismernek meg, miközben fantasztikus kalandokban lesz részük, és új barátokat is szerezhetnek. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 971 48 58  +36 30 217 63 93

E-mail:

rendezveny@gourmand-iskola.hu

info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Megközelítés:

2-es Metró – Őrs vezér tere; HÉV-Mátyásföld – repülőtér megálló; visszafelé gyalog- Veres Péter út 102.