Lesznek táborok nyáron

A napokban jelentették be hivatalosan is: 2021 június 1-jétől lehet táborokat tartani! Ez hatalmas örömhír egy ilyen viharos, bizonytalan időszak után!

Már több mint egy éve a koronavírus járvány határozza meg az életünket, a mindennapjainkat. Felnőttként és gyermekként egyaránt szembesülnünk kellett azzal, hogy az életünk gyakorlatilag fenekestül felfordult 2020 elején. Azóta csak reménykedünk benne, hogy egyszer vége lesz, és végre visszaáll a rend.

A felnőtteket és a gyermekeket persze más-más kihívások elé állította a járvány. A kicsik talán eleinte örültek neki, hogy nem kell óvodába, iskolába menni, és otthon lehetnek a szülőkkel. Azonban azt nyilván nem mérlegelték, hogy nem csak a kötelező programok maradnak ki, hanem szinte egytől egyig minden… Nincs játszótér, vadaspark, állatkert, születésnapi zsúr, és számos egyéb szabadidős tevékenységről is le kell mondaniuk- ahogyan a barátaikat sem (vagy csak online) láthatják.

Alig vártuk már a szabadulást, alig vártuk már, hogy ha csak óvatosan is, de tehessünk egy lépést a normális életünk felé.

És végre megérkezett a várva várt örömhír: meg lehet tartani a táborokat nyáron. És talán a gyermekeknek még soha, de soha nem volt akkora szüksége erre, mint idén. Hiszen hosszú hónapok óta vannak bezárva, hosszú hónapok óta nem tudtak együtt lenni a társaikkal, sok kisgyereknek még arra sem volt lehetősége, hogy a szabad levegőn legyen, szaladgáljon, „rosszalkodjon”, huncutkodjon, mozogjon.

Ne térjünk most ki a bezártság okozta pszichés és fizikai problémákra. Ne vigyük most el ezt a bejegyzést ebbe az irányba, hiszen másfél éve olvasunk erről az interneten. Olvasunk és félünk. Most fejezzük be az olvasást, fejezzük be a félést, tekintsünk előre, és kezdjünk el építkezni. Építsük fel a nyarunkat, építsük újra önmagunkat, a társas kapcsolatainkat, a szociális életünket.

Gyertek táborozni, legyetek együtt, szaladgáljatok, huncutkodjatok, mozogjatok és főzzetek, egyetek velünk! Gyűjtsetek annyi élményt, ami majd segít kiirtani a lelketekből az elmúlt év összes korlátozását, megszorítását és minden nélkülözést. Gyertek, és legyetek valódi gyerekek, egy valódi társaságban!