Nem elég kitartó a gyermeked?

Szülőként úgy látod, hogy a gyermeked nem elég kitartó? Lelkesen belekezd dolgokba, de rövid időn belül cserbenhagyja a lelkesedése, és elszáll a kedve? Ez több szempontból is zavaró. Egyrészt, mert egy-egy új hobbi vagy különóra bizony időnként elég komoly anyagi terheket ró a családra (még ha nem is ruházunk be a muzikális csemete kedvéért egy vadiúj Hammond orgonába), másrészt, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk hosszú távú következtetéseket levonni, és amiatt aggódni, hogy ha semmihez sincs elég kitartása, akkor mi lesz vele később, felnőttként?

De tényleg erről van szó?

Az esetek többségében nincs azzal semmi gond, ha a gyermek kíváncsi, és több mindent szeretne kipróbálni, ugyanis így derülhet fény arra, ha valamiben igazán örömét leli, vagy valamihez kiemelkedő tehetsége van. Semmi esetre se gátoljuk őt ebben!

Jó, de akkor mit tegyünk?

Beszélgessünk vele minél többet. Tudjuk meg, hogy mi lombozta le a kezdeti lelkesedést. Lehetséges, hogy valamilyen rossz élmény, kudarc, kellemetlenség van a háttérben, vagy valamilyen olyan probléma jelent akadályt, amit közösen megoldhatunk. Ha például a gyermek a harmadik kosárlabda edzés után azzal jön haza, hogy ő soha többé nem akar kosarazni, akkor puhatoljuk ki, hogy mi indokolta ezt a döntését. Lehetséges ugyanis, hogy összeveszett edzésen az egyik barátjával, barátnőjével, vagy éppen goromba volt az edző – ezek pedig olyan problémák, amelyeken szülőként lehet, hogy segíthetünk.

Hadd próbálgassa a szárnyát!

Senki sem várhatja el, hogy a gyerek 7 éves korában már pontosan tudja, hogy milyen hobbit, sportot szeretne űzni élete következő ötven évében. A gyermekkor a megismerés időszaka! Válasszunk olyan programokat, nyári táborokat, ahol a kicsiknek lehetősége van minél több mindenben kipróbálni magukat, és beszélgessünk velük nap végén az élményeikről. Hogy érezte magát, mi tetszett, mi nem tetszett, miért tetszett, miért nem tetszett. Ne aggódjunk, a tehetség előbb vagy utóbb úgyis utat tör magának, nem kell siettetni.

Sportágválasztó sporttábor

2021 nyarán intézményünk sportágválasztó sporttábort indít 7-14 éves gyermekek számára! Egyhetes napközis táborunkban a résztvevők minden nap új sportágakat ismernek meg, miközben fantasztikus kalandokban lesz részük, és új barátokat is szerezhetnek. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 971 48 58  +36 30 217 63 93

E-mail:

rendezveny@gourmand-iskola.hu

info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Megközelítés:

2-es Metró – Őrs vezér tere; HÉV-Mátyásföld – repülőtér megálló; visszafelé gyalog- Veres Péter út 102.