El merjem engedni a gyereket a táborba?

Szülőként kell féltened a gyeremeked a koronavírus járványtól? Elengedheted táborba, egyéb programokra? Nehéz helyzetben vannak most a szülők.

A fenti kérdésekre a rövid válasz: igen és igen.

Érthető, hogy félted, persze, hogy félted, hiszen ő a legdrágább kincsed, nem is igazán van értelme ennek a kérdésnek. Mindegy, hogy kell vagy nem, te félted és kész, a nap 24 órájában, folyamatosan, és ez rendben is van. Ráadásul a koronavírus nem egy horzsolás, nem egy pici seb, amire rákerül a macis sebtapasz, cuppan rajta néhány puszi, és már meg is feledkeztünk róla. A vírus valós probléma, amiben valós félelmek gyökereznek.

De van itt egy de. Egy hatalmas, vibráló de.

 

Mégpedig, hogy de csak annyira szabad korlátozni a gyermeket, amennyire az valóban indokolt. Meg kell bíznod benne, és meg kell bíznod magadban, azaz a saját nevelésedben. Biztosan megtanítottad már neki, hogy hogyan vigyázhat magára- akár betegséggel, akár egyéb veszélyekkel szemben. Biztosan elmagyaráztad már neki, hogy milyen óvintézkedéseket kell tennie, és azokat hogyan, milyen gyakran.

Eszembe jutott egy példa. Emlékszel A kis herceg című regényre? Bizonyára te is olvastad. Megvan a rózsás rész? A kis herceg szereti, óvja, félti a rózsáját, ezért burát tesz rá, ami majd mindentől megvédi. Igen ám, de így a rózsa sok mindenből kimarad, a rózsa gyakorlatilag fogollyá válik, az önző szeretet és a túlzásba vitt törődés foglyává. Látod a párhuzamot?

A gyereknek élmények kellenek, társaság kell, impulzusok, közös nevetések, mozgás és vidámság. Ezek egyikét sem nélkülözhetik, pláne nem egy ilyen viharvert, korlátozásokkal és megszorításokkal teli év után. Természetesen körültekintőnek és óvatosnak kell lenned. Természetesen át kell gondolnod, és meg kell nézned, hogy hova engeded el, és milyen feltételek mellett. De bármennyire is szeretnél rá vigyázni, nem zárhatod be, mert azt ő fogja megsínyleni.

Az a tanácsunk, hogy beszélj más szülőkkel, és ha van rá lehetőséged, beszélj orvosokkal. Kérd ki a véleményüket, mérlegelj, és csak utána hozz döntést. De a fent olvasottakról ne feledkezz el.

Sportágválasztó sporttábor

2021 nyarán intézményünk sportágválasztó sporttábort indít 7-14 éves gyermekek számára! Egyhetes napközis táborunkban a résztvevők minden nap új sportágakat ismernek meg, miközben fantasztikus kalandokban lesz részük, és új barátokat is szerezhetnek. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 971 48 58  +36 30 217 63 93

E-mail:

rendezveny@gourmand-iskola.hu

info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Megközelítés:

2-es Metró – Őrs vezér tere; HÉV-Mátyásföld – repülőtér megálló; visszafelé gyalog- Veres Péter út 102.