Bőrápolás terhesség idején

Terhesség alatt a nők teste számos változáson megy keresztül, ezek közé tartoznak a bőrfelületet érintő változások, akár az arcon, akár a test más részein. Azonban ezektől nem szabad megijedni, hiszen többnyire csupán időszakosak, é ha kellő figyelmet fordítunk a megelőzésükre és a helyes kezelésükre, akkor szinte nyomtalanul eltűnnek, és visszaáll a várandósság előtti állapot.

Striák

A striák megjelenését genetikai okok határozzák meg, tehát ha édesanyád a terhessége alatt találkozott striákkal, akkor több mint valószínű, hogy te sem menekülsz előlük. A striák megjelenésének oka, hogy a bőr kötőszövetei megszakadnak, ezt ugye nem befolyásolhatod, viszont érdemes kikérned a bőrgyógyászod véleményét, hogy milyen készítményt javasol a kezelésükre. Több féle vény nélkül kapható kenőcs is van a gyógyszertárak polcain, akár a gyógyszerész is tud majd segíteni a választásban.

Pattanás és mitesszerek

A terhesség alatt fokozódik a faggyútermelés, ami több pattanás, mitesszer megjelenéséhez vezethet, pláne, ha hajlamos vagy rá. Ez általában az első trimeszterre jellemző, később akár teljesen el is tűnhetnek. Szintén azt javasoljuk, hogy kérd ki kozmetikusod, bőrgyógyászod véleményét, hogy milyen kozmetikumokkal tudod karbantartani az arcbőrödet.

Zsíros haj

A fokozott faggyútermelés nem csak pattanások és mitesszerek megjelenéséhez vezet, hanem könnyen lehet, hogy a hajad is gyorsabban fog zsírosodni. Semmiképp sem javasoljuk, hogy rászokj a napi hajmosásra, inkább válassz valamilyen speciális sampont, ami segít megoldani a problémát.

Pigmentáció az arcon

Akárcsak a striák megjelenése, a pigmentáció is genetikai kérdés. Fontos, hogy magas faktorszámú, jó minőségű fényvédő krémet használj. A terhesség alatt megjelenő pigmentfoltok később valószínűleg nem fognak maguktól eltűnni, ezért érdemes inkább a megelőzésre, mint a kezelésükre helyezned a hangsúlyt. Ne dőlj be a reklámoknak, inkább konzultálj szakemberrel, egyáltalán nem biztos, hogy a legszebb csomagolású, a legillatosabb vagy akár a legdrágább krém a legjobb választás.

Mindent egybevetve tehát, ezek a változások a terhesség természetes velejárói. A lényeg, hogy ne ijedj meg tőlük, inkább próbáld megelőzni a megjelenésüket.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!