Anyaként sem kell feladnod magad

Amikor az ember anyává válik, akkor bizony sok minden átalakul az életében. Sőt, szinte minden. Átalakul a teste, átalakul a fontossági sorrend, az időbeosztás, nem is beszélve a hormonális változásokról. Azonban ez nem azt jelenti, hogy h gyermeked születik, akkor szakítanod kell önmagaddal, a stílusoddal vagy a szokásaiddal. Persze nyilván kell a kompromisszum, de nem szabad feladnod magad.

Mit illik és mit nem illik?

 

Egy anya fókusza kizárólag a gyermeknevelésen kell legyen. Mert ha nem, akkor bizony az egész társadalomnak meg lesz róla a véleménye. Egy anya ne üljön este 8-kor egy moziban, ne fesse harsány színekre a haját, ne viseljen szakadt farmert vagy túl rövid szoknyát. Egy anya gondosan válogassa meg a szavait, sose legyen indulatos, ne legyenek rossz napjai, és ahelyett, hogy magával vagy a nőiségével foglalkozik, minden energiáját koncentrálja a gyermekére. Micsoda ostobaság ez, kérem!

Attól, hogy a nőből anya lesz, még nem szűnik meg nőként létezni! Ugyanúgy megmarad a személyisége, a hobbija, a barátai, és ugyanakkora szüksége lesz rá, hogy időt fordítson magára, a pihenésre, a feltöltődésre. Sőt! Talán sokkal inkább vágyik egy kis énidőre, és ez így van rendjén.

Ne tegyél magadnak szemrehányást

 

Szeretnél meginni egy pohár bort vagy szívesen elvesznél pár órára egy plázában? Csak te, senki más? És emiatt rosszul érzed magad? Eszedbe jutnak a barátnőid, akik a héten már a századik fotót osztják meg a közösségi médiában #anyavagyok #boldogcsalád hashtaggel? Hozzájuk hasonlítod magad, és arra jutsz, hogy ők biztosan jobb anyák, jobban szeretik a gyereküket, boldogabbak?

Instázz kevesebbet és éld meg az érzéseidet!

 

Nyugodtan vegyél fel színes farmernadrágot, platformcipőt, ha ahhoz van kedved! Nyugodtan tedd a popsitörlőt lakk redikülbe, ha ilyen a stílusod. A gyermekednek nem lesz jobb attól, ha azon feszülsz, hogy mások mit mondanak, sőt! Fontos, hogy a szülés után is megőrizd önmagad, a saját személyiséged. És ha jól érzed magad a bőrödben, azt a kicsi is érezni fogja rajtad.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!