3 ok, amiért vidd állatkertbe a gyereket

Az állatkert szinte minden korosztály számára remek program, még ha nem is gondolunk bele, hogy mennyi előnye van a gyermek személyiségfejlődése szempontjából. Mert túl azon, hogy az állatok helyesek, hogy aznap nem kell főzni (hiszen nyilván mindenki teletömi magát kürtős kaláccsal) és hogy a család jó levegőn van, azért számos egyéb haszna is van az állatkert-látogatásnak.

A kicsi megtanulja a fontos szabályok tiszteletben tartását

 

Az, hogy nem szabad megsimogatni az oroszlánt vagy benyúlni a tigrishez, abszolút nem vita tárgya. Nincsenek kiskapuk, ez valamit, amit el kell fogadnunk, hiszen ennek a szabálynak a megszegése végzetes következményekkel járna. Az állatkertben érvényben lévő szabályok mentén el tudjuk magyarázni a gyereknek, hogy miért fontos, hogy bizonyos szabályokat elfogadjunk, és adott helyzetekben fegyelmezetten viselkedjünk.

Az állatokról való felelősségteljes gondoskodás

 

Az állatok nem ehetnek ám bármit. Bármilyen szívesen is megkínálnánk őket pereccel, sajnos türtőztetnünk kell magunkat, és ha etetni szeretnénk őket, akkor zoo csemegét kell vásárolnunk. Ahogyan otthon sem adhatunk a blökinek macskakaját… Az állatokkal úgy kell viselkedni, és úgy kell róluk gondoskodni, ahogy nekik is jó, és ehhez ismernünk kell az igényeiket, és meg kell tanulnunk szem előtt tartani azokat.

Viselkedés közösségben

 

Az állatkertben nyilván nem mi vagyunk az egyetlen látogatók. Ha fagyit szeretnénk enni, akkor be kell állnunk a sorba, és türelmesen várni. A pillangóházban nem lehet ész nélkül rohangálni, és a sort még folytathatnánk. Az állatkert felhőtlen szórakozást biztosít, de tiszteletben kell tartanunk nem csak az állatok nyugalmát, hanem a többi látogatót is.

Az állatkert-látogatás minden szempontból remek program. A titok nyitja pusztán annyi, hogy nem szabad végigrohanni, rá kell szánni akár egy egész napot, hogy mindenre legyen idő, és a gyermek minden kérdésére válaszolhassunk, ugyanis ezekből nagyon sokat tanulhat. Érdemes úgy készülnünk, hogy ha a nap végére még nem túl fáradt, és szeretne visszamenni egy-egy állathoz, hogy búcsúzóul újra megnézze, az is beleférjen még a programba.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!