Anya-lánya kvíz

Elérkezett a játék ideje! Készítsetek egy kancsó finom limonádét, helyezkedjetek el kényelmesen a kanapén, kapcsoljátok ki a telefonotokat, és tegyétek fel egymásnak az alábbi kvízkérdéseteket. Ne ragaszkodjatok a keretekhez, bátran kalandozzatok el, beszélgessetek, sztorizzatok. Játszhatjátok otthon, az autóban, séta vagy kirándulás közben. Feltehetitek egymásnak magatokra vonatkoztatva a kérdéseket (ez esetben pontozhattok), vagy egyszerűen csak válaszolhattok rájuk. Játszhattok ketten vagy nagyobb társaságban is.

Lehet, hogy lesznek teljesen evidens- és valószínűleg lesznek meglepő válaszok is. Következzen a 6 kérdés, ami mentén kiderül, hogy mennyire ismeritek egymást. Játékra fel!

Milyen a számodra az ideális nap?

 

Hogyan kezdődik, mivel telik és hogyan végződik? Kikkel találkozol, hova mész, mit csinálsz? Engedd el a fantáziád, ne arra gondolj, hogy „megcsinálom a házimunkát, aztán fogok egy jó könyvet”. Ha tényleg bármit megtehetsz, bárkivel találkozhatsz, és bárhova eljuthatsz, akkor hogyan alakítanád a tökéletes napot?

Melyek a legkedvesebb (közös) emlékeid?

 

Mi az, amire igazán szívesen gondolsz vissza, ami feltölt, ha felidézed? Mennyire pontosak ezek az emlékek, miért ezek a legkedvesebbek a számodra, mitől érezted akkor jól magad, milyen formában lehetne esetleg megismételni (ha szeretnéd)?

Mit szeretnél elérni a következő 1 és 5 évben?

 

Vagyis milyen rövid- és hosszútávú céljaid vannak? Bármit mondhatsz, lehet az munka, lakásvásárlás, párkapcsolat, család… Mert ugye vannak céljaid?

Mire vagy a legbüszkébb?

 

Milyen eredményeidre vagy a legbüszkébb, miért azokra, mikor érted el azokat, milyen érzés rájuk visszagondolni, mit éreztél akkor? Jelenleg vannak hasonló kihívások az életedben?

Mit szeretsz bennem a legjobban?

 

Szerinted miért vagyok különleges, milyen erősségeim, jó tulajdonságaim vannak? (Mondhattok konkrét példákat is; hogyan viselkedett, mit mondott a másik egy-egy adott helyzetben.)

Kit hívnál vészhelyzet esetén?

 

Miért őt? (Ne várd el a másiktól, hogy téged mondjon, hadd válaszoljon őszintén, és indokolja meg a döntését).

Ezek remek beszélgetésindító kérdések, és bátran kiegészíthetitek a fenti listát, ha esetleg eszetekbe jut még néhány kérdés. Kellemes szórakozást kívánunk!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!