Így válassz iskolatáskát

A gyártók és a különböző divatcégek nem szerénykednek: hatalmas választékkal és egészen kíméletlen árakkal várják a diákokat és a szülőket. Ilyen hihetetlen túlkínálatból pedig nagyon nehéz választani, ráadásul a valóban fontos szempontokat agyonnyomják a szebbnél szebb, mintás, focicsapatos, pónilovas, mesehősös iskolatáskák, amelyek bár lehet, hogy semmilyen szempontból sem praktikusak, nagyon drágák…

Az iskolatáska építi a gyerek önbizalmát?

 

Esetenként igen, akárcsak a felnőttek cipői, órái és egyéb kiegészítői, az iskolatáskák számíthatnak nagyon „menőnek” a kicsik körében. Egy-egy menő darab pedig nyilván magabiztosabbá teheti a gyermeket, pláne most, az infuenszerek és a közösségi médiumok korában. Persze nincs gond azzal, ha a gyerek egy csinos, vagány kiegészítőre vágyik, de azért ne hagyjuk, hogy a trendek felőröljék a gyakorlatias szempontokat.

Milyen a jó iskolatáska?

 

Elsősorban könnyű és kényelmes. A gyermekeknek amúgy is minden nap magukkal kell cipelniük a könyveket, a füzeteket, a kulacsot, az uzsonnát, a tolltartót… Ne tetézzük ezt egy önmagában is nehéz táskával. A vásárláskor arra is figyeljünk oda, hogy milyen az iskolatáska pántja. Válasszunk olyan, ami úgy van kialakítva, hogy ne vágja, ne nyomja a gyermek vállát.

Hány fakk, rekesz, zseb legyen benne?

 

Abszolút egyénfüggő, hogy melyik gyermek milyet használ szívesebben. A pedánsabb gyerkőcök, akik a szobájukban is rendet tartanak, és kedvelik, ha mindennek megvan a maga helye a fiókban, szívesebben választanak több fakkos táskát. Azoktól viszont, akik kevésbé rendszeretőek, kár lenne elvárni, hogy rendet tartsanak egy százzsebes iskolatáskában. Eltervezhetjük mi szülőként, hogy majd az első rekeszbe mennek a könyvek, a hátsóba a füzetek, a jobb oldali zseb lesz az uzsonna helye, a bal oldali pedig a tolltartóé – ha a gyermek ezt nem érzi hasonlóan fontosnak, akkor a második nap már káosz fog uralkodni a táskában. Tehát, ilyen esetben jobb, ha valami egyszerűbb kialakítású, egyfakkos táskát választunk.

Mennyit szánjunk rá?

 

Iskolatáskából általában érdemes márkás terméket választani, hiszen azt nem egy évre, hanem hosszú távra vásárolunk, és ezek időtállóbbak, könnyebbek is, azaz sokkal jobb a minőségük, mint a kínai verzióké.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!