5 élelmiszer, ami segíti a koncentrációt

Délutánonként gyakran érzed, hogy cserben hagy a kreativitásod, lassabban megy a munka, nehezedre esik koncentrálni? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány finom és egészséges nassolni valót, amit ilyenkor bedobhatsz, hogy visszanyerd az erőd. Bizony ám; van jobb megoldás a kávénál és az energiaitalnál. Olvasd el bejegyzésünket!

Dió

A dió valódi csodaszer, hiszen igen magas a szelén, mangán, cink és réz tartalma, illetve ómega-3 zsírsav is van benne. A legújabb kutatások szerint pedig nem csak segít karban tartani az agyunkat, de javítja a hangulatunkat is.

Paradicsom

A paradicsom magas A és C-vitamin mellett antioxidánsokat is tartalmaz, így nem csak azonnali segítséget nyújt, hanem hosszú távon is segít megőrizni az egészségedet. Fogyaszthatod reggelire, feldobhatod vele a salátád ebédidőben, vagy akár magában is eszegetheted a délutáni órákban.

Zöld tea

A zöld tea koffeint tartalmaz, akárcsak a kávé, ezért nem szabad túlzásba vinni, és nem célszerű a fogyasztását a késődélutáni vagy az esti órákra időzítened. Napközben azonban garantáltan segít, hogy kicsit magadhoz térj, ha úgy érzed, hogy lassabban megy a munka. Ráadásul ha forrón iszod, akkor kellemesen át is melegít.

Áfonya

Az áfonyában rengeteg vitamin és tápanyag van, ezzel szemben viszont nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ezért sokak által nagyon kedvelt gyümölcs. Ha úgy érzed, hogy lankad a figyelmed, akkor kapj be néhány szemet ebből a finom és egészséges szupergyümölcsből, nem fogsz csalódni benne!

Étcsokoládé

Nem szabad kihagyni a felsorolásból mindannyiunk kedvenc édességét, a csokit sem. Az étcsokoládé elűzi a délutáni éhséget, javítja a koncentrációt, és koffeintartalma miatt segít ébren maradni, ha esetleg éjjel kellene dolgoznod.

Kognitív képességeink karbantartásához persze a jó minőségű, mély alvás és a rendszeres testmozgás is hozzátartozik, kiváltképp akkor, ha az ember ülőmunkát végez. Ha irodában vagy home office-ban dolgozol, akkor iktass be délutánonként egy rövid, 10-15 perces sétát a szabadban, ami garantáltan segít, hogy felfrissülj, és utána újult erővel vetheted majd bele magad a munkába.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!