Érdemes márkás holmit venni a gyereknek?

Érdemes-e márkás, drága ruhákat venni a gyermeknek? Ez is egy olyan kérdés, ami igencsak megosztja a szülőket, és bizonyos szempontból mindkét tábornak igaza van. Aki úgy gondolja, hogy  gyerkőcnek nem érdemes drága cuccokat venni, mert úgyis leeszi, elszakítja, tönkreteszi- vagy természetéből fakadóan egyszerűen kinövi, annak az érvei abszolút helytállóak. Aki pedig úgy van ezzel, hogy attól még, hogy foltos, szaftos lesz vagy kilyukad, a gyerek igenis megérdemli a márkás holmit, nos azzal sincs probléma. De akkor mi a probléma? Nincs probléma, egészen addig, amíg nem veszekszünk a gyerekkel azért, mert képtelen megbecsülni a méregdrága farmernadrágot.

A gyerektől nem elvárható, hogy óvja a ruháit csak azért, mert drágák voltak. Ugyanis az ő szempontjából az ár nem érdekes. Ami érdekli, hogy a ruhája legyen kényelmes és – egy bizonyos kor felett – menő. De az, hogy milyen márkajelzés díszíti vagy mennyibe került, nos, az távolról sem tartozik az érdeklődési körébe.

Szülőként tehát ezt muszáj tudatosítanod, és utána hoznod egy döntést: megveszed a drága ruhát a gyerkőcnek, és miután kitépted belőle a címét, keresztet is vetsz rá, hiszen pontosan tudod, hogy 3 perccel azután, hogy a gyermek felvette, máris ott fog éktelenkedni rajta a csokifolt.

A másik lehetőség, hogy nem vásárolsz drága holmit, vagy megpróbálsz second hand boltokban hozzájutni valami márkás darabhoz, amiért nem vérzik a szíved, ha elszakad.

Egy érv a márkás ruhák mellett

Egyértelműen a minőségük. A márkás cuccoknak jó a szabása, minőségi anyagból készülnek és kényelmesek. Viszont jó minőségű ruhadarabokhoz nem csak a legdrágább üzletláncokban lehet hozzájutni.

A gyerek nem instamodell

Azért nem érdemes menő cuccokat vásárolnod a csemetének, hogy jól mutasson az instagramra készült, lájkvadász fotókon, pláne nem akkor, ha még el is várnád tőle, hogy vigyázzon rájuk. Őt ugyanis a ruhák ára mellett a lájkok száma sem érdekli. A kis pulóver árának emlegetése sosem fogja megakadályozni abban, hogy fennakadjon benne egy faágon. Ha pedig igen, akkor nagy a baj, mert az azt jelenti, hogy sikerült benne bűntudatot ébresztened.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!