Karácsony kisgyerekkel

Ahogyan közeledik a karácsony, a kisgyermekes családokban szinte mindennapra jut valami mókás vagy szívmelengető történet, amelyekről évekig beszélnek majd a családtagok. A karácsonyi készülődés időszaka a kisgyermekes családokban mindig különleges és emlékezetes. Ebben a bejegyzésben megosztunk néhány humoros vagy szívmelengető történetet és adunk néhány tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan lehet zökkenőmentesebbé tenni a kisgyermekes karácsonyi készülődést.

Harc a karácsonyfával

Egyik humoros történet az, amikor a kisgyerek először látja a karácsonyfát és úgy dönt, hogy megpróbál rá felmászni. A család persze igyekszik neki elmagyarázni, hogy ez a fa nem olyan, mint az a fa a játszótéren, amire fel szoktunk mászni- azonban a kicsi szemén látszik, hogy továbbra is azt latolgatja, hogyan is juthatna fel a tetejére. lehetséges, hogy szülőként neked is ismerős ez a történet?

Az ajándékok elrejtése

Mindenki tudja, hogy a karácsonyi ajándékokat titokban kell tartani, de egy kisgyerek a házban garantáltan megpróbálja felkutatni őket. Szülőként ezért bizony évről évre komoly kihívást jelent megtalálni a tökéletes rejtekhelyet az ajándékoknak (és a fenyőfának).

Az első találkozás a Mikulással

Az első találkozás a Mikulással mindig különleges pillanat. Sok gyermek izgul és aggódik, hogy vajon mit fog róla gondolni a Télapó, sokan viszont félnek tőle- így általában minden családban emlékezetes élmény marad ez a nagy találkozás.

De ne feledjük, hogy a kisgyermekes családok karácsonyi készülődése nem csak humoros történetekből áll. Sokszor a kisgyerekek rávilágítanak arra, hogy a karácsony igazi értéke a családi összetartás, a szeretet és az egymásra való figyelem. Íme néhány tanács a zökkenőmentesebb kisgyermekes karácsonyi készülődéshez:

  1. Bevonás: Engedd meg a gyerekeknek, hogy segítsenek a dekorációk készítésében és az ajándékok csomagolásában. Ez nem csak szórakoztató, de fejleszti a kreativitásukat is.
  2. Rugalmasság: Legyél rugalmas a tervekkel, hiszen a kisgyerekek kiszámíthatatlanok lehetnek. Adj nekik időt és teret, hogy kibontakozhassanak az ünnepi készülődés során.
  3. Hagyományok: Teremts olyan karácsonyi hagyományokat, amelyekbe a gyerekek is bevonódhatnak. Lehet ez karácsonyi ének, mesélés vagy éppen sütés. A lényeg, hogy mindannyian jól érezzétek magatokat és sok szép közös élményt szerezzetek együtt – karácsonykor is.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!