Téli programok kisgyerekkel

A hideg téli hónapok ideálisak a szabadtéri kalandokhoz, ráadásul a kicsik igazán nagyra értékelik az efféle közös elfoglaltságokat. Ebben a blogban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy milyen szabadtéri téli programokon vehet részt együtt az egész család.

Hógolyócsata és hóemberépítés

Remek elfoglaltságok voltak 100 évvel ezelőtt, és azok lesznek 100 év múlva is. A hógolyózást minden korosztály élvezi, akárcsak a hóemberépítést, ezért ezek mindig klasszikus programok lesznek a téli hónapokban.

Téli piknik 

Öltözzetek fel melegen, csomagoljatok be néhány forró italt és finom falatot, majd induljatok el egy téli piknikre a hóban. Együtt élvezhetitek a természet csendjét és a friss hó varázslatos látványát. Mindenképpen öltözzetek melegen, illetve vigyetek magatokkal polifoamot és néhány pokrócot, ha szeretnétek a hóban piknikezni, nehogy megfázzatok!

Korcsolyázás a jégpályán

Ha van a közelben jégpálya, akkor vegyétek célba egy hétvégi délutánon. A korcsolyázás nemcsak szórakoztató, de segít fejleszteni a gyerekek egyensúlyérzékét is.

Szánkózás a dombon

A szánkózás a másik olyan téli elfoglaltság, ami sosem megy ki a divatból. Szánkót gyakorlatilag bármelyik sportboltban vagy hipermarketben vehettek, de megnézhetitek facebook Marketplace-en is, hátha a bolti árnál olcsóbban juthattok hozzá. Ha megvan a szánkó, akkor már csak a megfelelő domboldal kell, ahol csúszkálhattok.

Téli madáretetés

Készítsetek saját madáretetőt, majd együtt töltsétek meg magokkal és helyezzétek ki a kertbe. Figyeljétek meg, milyen madarak jönnek az etetőre. A madarakat ingyenesen letölthető telefonos applikációkkal be is azonosíthatjátok.

Esti séták a városban

Karácsony tájékán minden nagyobb város fényárba borul, így remek élményt nyújthat egy esti séta a családdal. A séta időpontját mindig a legkisebb gyermek napi ritmusához igazítsátok, hogy ő is tudja élvezni a közös programot.

A téli hónapok kiváló lehetőséget kínálnak a családi kötelék erősítésére és a kreatív kikapcsolódásra. Kár a meleg szobába kucorodni, amikor csodás programlehetőségek várnak odakint 🙂

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!