Téli gyerekzsúr? Mutatjuk, hogyan!

A téli hónapokban a gyerekzsúrok szervezése nem csak kihívást, de egyben remek alkalmat is kínál a kreativitás kibontakozására. Ebben a blogban összegyűjtöttünk néhány tanácsot, ami mentén akár a téli hidegben is kellemes, meghitt és emlékezetes gyerekzsúrt szervezhetsz a kicsinek.

Téma és dekoráció: Válasszunk olyan témát, ami a gyerekek kedvenc téli meséjét idézi. A „Jégvarázs” című közkedvelt rajzfilm például tökéletes alapot szolgáltat. A dekorációhoz bátran használjunk hópelyheket, hideg színeket (kék, fehér, ezüst) és aranyos hóembereket, manócskákat, hogy a helyiség hamisítatlan téli hangulatot tükrözzön.

Téli tevékenységek: Szervezzünk szórakoztató programokat, amelyek a téli időszakhoz kapcsolódnak. Ha az idő engedi, akkor építhetünk közösen hóembert, szervezhetünk egy hatalmas hógolyócsatát, vagy akár készíthetünk hóangyalkákat, építhetünk téli bunkert vagy csinálhatunk jégpályát a kertben. Ha van rá lehetőséged és van hozzá türelmed, akkor egy közös madáretető-készítésbe is belevághattok (így a zsúr minden kis résztvevője hazavihet egy apró emléktárgyat is a nap végén).

A gyerkőcök imádják a kültéri szórakozást, és egy-egy ilyen program után biztosan nagyra értékelnek majd egy pohár forró kakaót a meleg lakásban.

Téli jellegű ételek és italok: A „hólepte” süteményeket és kekszeket biztosan nagyra értékelik majd a gyerekek, ráadásul ehhez csak elegendő mennyiségű porcukorra van szükséged. A bátrabbak hópehely vagy hóember formájú mézeskaláccsal is megpróbálkozhatnak. Téli jellegű italként várhatjuk a vendégeket alkoholmentes punccsal, forró csokival, teával vagy kakaóval, de főzhetünk tejkaramellát is, ezeket mind nagyon kedvelik a kis lurkók.

Persze, ha úgy döntesz, hogy inkább profikra bíznád a gyerekzsúr szervezését, akkor a Gourmand Gyerezsúr csapata örömmel áll a rendelkezésedre. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint megadni nekünk a dátumot, a létszámot és kiválasztani az ételsort, mi pedig levesszük a terhet a válladról, és mindent lebonyolítunk helyetted. Ha inkább ezt a megoldást választanád, akkor kattints ide, és add le a rendelésed most. ha pedig valami egyedi kívánságod lenne, akkor mindenképp jelezd felénk! Szeretettel várjuk a család legkisebb tagjait a Gourmand Gyerekzsúron.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!