Így öltöztesd a gyereked télen

A hideg téli hónapok során minden szülő naponta szembesül azzal a kihívással, hogy a kisgyerekeket megfelelően öltöztesse fel. Az alábbiakban néhány praktikus ötlet található a kisgyerek télies ruhatárának kezelésére és az időjárás kihívásainak leküzdésére.

Réteges öltözködés

Az egyik kulcsfontosságú tényező télen a réteges öltözködés. Egyrészt, a ruhadarabok közti levegőrétegek kiválóan szigetelnek, másrészt ha esetleg a kicsinek melege van, akkor meg tud szabadulni egy-két rétegtől, így elkerülhetjük, hogy a meleg szobába lépve leizzadjon és esetleg megfázzon.

Az időjárásnak megfelelő ruha kiválasztása

Figyeljünk oda az aktuális időjárásra, és válasszuk ki a ruházatot ennek megfelelően. Ha hideg van, ne felejtsük el a vastagabb kabátokat, sapkákat és kesztyűket. Nedves időjárás esetén pedig fontos a vízálló kabát és cipő. Sajnos 4-5 éves korban megesik, hogy közelharcot kell vívnunk a kislányunkkal, hogy ne félcipőben és tüllszoknyában akarjon hógolyózni menni a többiekkel, de a betegségek elkerülése érdekében mindenképp érdemes határozottnak lennünk.

Kényelmes és praktikus ruhatár

Válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyek nemcsak melegen tartanak, de kényelmesek is a kisgyermekek számára. Olyan ruhadarabokat keressünk, melyek kényelmesek, könnyűek és nem korlátozzák a kicsit a mozgásban. Az igazán gyakorlatias szülők már ruhavásárláskor gondolnak a tisztíthatóságra is.

Télen is trendi

A téli divatnak nem kell unalmasnak lennie. Válasszunk élénk és vidám színeket, és hagyjuk a gyereknek, hogy ezeket kedvére variálhassa egymással (még ha felnőttként nem is tűnik jó döntésnek például a piros-narancssárga kombináció).

Nagyon ügyelj a lábakra és a kezekre A láb- és kézmelegítők, valamint vastag zoknik létfontosságúak a hideg időben. Győződjünk meg arról, hogy a cipők kényelmesek és melegen tartják a lábakat, míg a vastag kesztyűk megfelelően óvják a kis kezeket. A legpraktikusabb választás a bélelt orkán kesztyű, ami a legvadabb hógolyócsata hevében sem ázik át.Az űrlap teteje

Minden szülő tudja, hogy a reggeli öltözködés télen valódi rémálom az egész családnak, de talán a fenti praktikákkal kevésbé lesz feszült az indulás előtti néhány perc.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!