Tavaszi gyerekzsúr tippek

A tavaszi zsúroknak számos ihletforrása lehet a természet, a virágok, és a madarak világából, melyek szinte kifogyhatatlan inspirációt biztosítanak. Ebben a blogunkban arról írunk nektek, hogy hogyan tehetitek igazán különlegessé a tavaszi gyerekzsúrokat otthon. Tarts velünk és olvass tovább!

Kezdjük a dekorációkkal, ahol a virágok és a természetes elemek főszereplők lehetnek. A helyszínt színes tavaszi virágokkal díszíthetjük, és kis asztaldíszekkel tehetjük még hangulatosabbá az étkezőasztalt. Készítsünk virágokból koszorúkat, amelyeket a falra vagy az ajtóra akaszthatunk, így máris becsempésztük a tavasz csodálatos hangulatát a gyerekzsúrra.

Az étkezőasztalra terítsünk tavaszi mintájú, világos árnyalatú, vidám terítőt, és a közepére helyezzünk el egy virágokból készült díszt. A gyerekek örömmel fognak asztalhoz ülni, ha ilyen varázslatos tavaszi hangulat várja őket. A kislányok kedvéért megjeleníthetjük a „tavasztündért” is a zsúron.

Ne felejtsük el a szórakoztató és kreatív tevékenységeket sem. Hozzunk létre kézműves sarkokat, ahol a gyerekek készíthetnek különféle ékszereket, díszeket, kiegészítőket gyöngyökből. És persze ne feledkezzünk meg a menüsorról sem! A színes és friss zöldségek, gyümölcsök mindig jó választásnak bizonyulnak, illetve ezek mellé tálalhatunk virág formájú aprósüteményeket vagy muffinokat.

Ha van kertünk és tényleg szép, tavaszi idő van, akkor érdemes kimennünk a kicsikkel játszani – de akár elvihetjük a kis csapatot kirándulni is. Ha lehetséges, megállhatunk egy tisztáson piknikezni és akár itt is elfogyaszthatjuk a születésnapi tortát (ebben az esetben ne felejtsünk el evőeszközöket, papírtányérokat és szalvétát vinni magunkkal); és ami a legfontosabb: mérjük fel, hogy hány felnőtt tud vigyázni egy kirándulás során az egész gyerekseregre.

Összességében a tavasz ihlette gyerekzsúrok egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújthatnak a kicsiknek és a szüleiknek egyaránt, hiszen a hosszú tél után mindenkinek jól esik kicsit kiszabadulni a természetbe. Ha a gyerkőc szülinapja éppen tavaszra esik, akkor mindenképp érdemes kinti zsúrt rendezni neki.

Ha pedig nincs időd vagy energiád ezzel foglalkozni, akkor bízd profikra a szervezést! Keress minket bizalommal, és mi garantáltan feledhetetlen gyerekzsúrt szervezünk nem csak az ünnepeltnek, hanem a meghívott vendégeknek is.

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!