Kreatív őszi italok gyerekeknek

Az ősz beköszöntével egyre több időt töltünk otthon, és az időjárás is arra ösztönöz, hogy valami meleg, finom itallal kényeztessük magunkat és gyermekeinket. Az alábbiakban néhány kreatív forró csokoládé és tea receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek az őszi napokra. Ezek az italok nemcsak finomak, hanem könnyen elkészíthetők is, és garantáltan elnyerik a gyerekek tetszését.

Forró almás karamellás csokoládé

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 1/2 csésze almás pite töltelék (konzerv vagy házi)
  • 1/4 csésze karamell szirup
  • 1/2 csésze csokoládéforgács
  • Tejszínhab a díszítéshez
  • Fahéj (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a tejet egy közepes méretű lábosban közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá az almás pite tölteléket és a karamell szirupot, majd folyamatos keverés mellett melegítsük tovább.
  3. Amikor a keverék forró, adjuk hozzá a csokoládéforgácsot, és keverjük addig, amíg teljesen felolvad.

Tálaljuk tejszínhabbal és egy csipetnyi fahéjjal a tetején.

Mézes-vaníliás forró tej

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Tejszínhab a díszítéshez
  • Szórócukor (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a tejet egy lábosban közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá a mézet és a vanília kivonatot, majd keverjük össze alaposan.
  3. Amikor a keverék forró, vegyük le a tűzről.
  4. Tálaljuk tejszínhabbal és szórócukorral a tetején.

Fahéjas forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 1/2 csésze csokoládéforgács
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • Tejszínhab és fahéj a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a tejet egy közepes méretű lábosban közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá a csokoládéforgácsot, a kakaóport és a fahéjat, majd keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
  3. Amikor a keverék forró, vegyük le a tűzről.
  4. Tálaljuk tejszínhabbal és egy csipetnyi fahéjjal a tetején.

Forró almás fahéjas tea

Hozzávalók:

  • 2 csésze almalé
  • 2 csésze víz
  • 2 fahéjrúd
  • 4 filter tea
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Egy lábosban melegítsük fel az almalevet és a vizet közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá a fahéjrudakat, és forraljuk fel a keveréket.
  3. Amikor a keverék forr, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tea filtereket. Hagyjuk ázni 5-7 percig.
  4. Távolítsuk el a tea filtereket és a fahéjrudakat, majd keverjük hozzá a mézet.
  5. Tálaljuk forrón, esetleg egy szelet almával a tetején.

Az őszi hónapokban ezek a forró csokoládék és teák nemcsak felmelegítenek, hanem különleges élményt is nyújtanak a kicsiknek. Könnyen elkészíthetők, és tökéletesek egy családi délután vagy egy baráti összejövetel alkalmával. Élvezzük az őszi ízeket és a közösen töltött időt!

Ismerd meg a Gourmand Gyermekprogramokat!

Scroll to Top